středa 8. října 2008

Zlatá dávka

Na me pomery sem se opravdu dlouho neozvala, takze dnes to bude za trest dvojita davka. Az to pekne nebude.

Začnu jistě netrpelive očekavanou zprvou o mem ubytovani. Predevsim a hlavne - adresa:

La CITÉ UNIVERSITAIRE LANREDEC
BAT A LOGEMENT LA 224
15 RUE LANREDEC
29200 BREST


A ted mi pekne vsichni povinne budete posilat pohledy at si mam co veset na nastenku :)

Takhle to cele vypada zvenku:


A na chodbe a v kuchynce a ve sprse a na zachode:





A todle uz jsou moje dvere a voilaaa - muj pokoj. Jak jiste vite puvodne mel byt laden do zluto-neceho, ale v IKEI zda se zlutou barvu nenavidi takze z toho nic nebylo. No zkratka sem uz zase skoncila u vsech moznych cerveno oranzovych tonu, coz je teda prudce neoriginalni bo uplne stejne to mam doma v Kromerizi a v Brne na private prave tak, ze. Ale toz sem si nakonec rekla ze je to mozna dobre pac to budu moct vsechno vyuzit i po prijezdu dom, no ne?

Takze barevnost :)


Pohled na stul


Postylka


Od podlahy


Nastenka


Umyvadlo co tu mam a satni skrin


Skrinka a otevrena skrinka kde mam hrnce a panvicku a pribory a jidlo (brambory, porad same brambory... :)


Vyhled z okna


Ukazala bych vam to cele driv ale nejak sem prosvihla ten okamzik kdy UZ BYLO jakz takz zutelneno a JESTE NEBYLO zabordeleno :) Taky sem musela aspon dvakrat do menzy abych mela do ceho presadit svou zelen, ze.

Btw. ty cerveny kolca na zemi to je prostirani :) Mam to tam proto ze tu furt je neskutecna zima od podlahy a tak to jsou takove teple ostruvky v mori chladu a šlapu jen a zasadne na ne takze tu po pokoji poskakuju jak nadmuta koza, ale v zasade to funguje.
Jinak myslim ze se zabydlovanim jsem jeste zdaleka neskoncila... takze pri jakekoli zmene ihned podam zpravu.

A ted dalsi udalosti ze sveta. Meho.
Kterak pokracuji me kurzy francouzstiny. Ano, vidite dobre - mnozne cislo. Je jich vic. No ten na me domaci fakulte je celkem prima, tak si tam ruzne cteme a povidame a pani vyucujici nam vysvetluje ruzna slova a tak. Taky tam mame noveho zacka - dalsiho cinana, a ten neumi vubec ale vubec ani slovo. Tak tomu ja teda rikam odvaha.
No a ten druhy, ten ja ne Fac de la lettre a byla sem tam zatim jednou a teda se mi to moc nelibilo. Je to zda se mnohem vice zamerene na gramatiku, coz by mi nevadilo, ale kdyz se sakra dve hodiny snazim tam doplnovat naky predlozky a tak tak bych si to taky rada zkontrolovala pac jinak je to k nicemu, ze. A ne. Jako vubec.

Pak je tu taky novinka ze sem nemocna. Jen tak trochu ale uplne neprijemny je to. Tak sem si koupila cajicek a medicek (viz policka v mem pokoji) a pekne to piju a vitamin C polykam a teple se oblikam. No tak snad to bude brzy ok.

Dalsi vec co se vnutila do meho vlastnictvi je susak na pradlo (celych deset euro! :) a prasek taky takze odted muzu prat a prat jak o zivot. Tak jednou za ctrnact dni rekla bych. Vzdycky kdyz mi dojdou ciste fusekle...

Dnes rano jsem slava konecne byla u toho doktora jek sem se asi pred trema tydnama objednavala. Kvuliva tomu papiru co po me chteji na kolejich ze sem bezinfekcni a taky kvuliva tomu papiru co po me chteji ve skole kdyz chci delat naky sport. No byla to docela sranda, uplne vyslech se vsim vsudy. Jestli jim a co jim a kolik jim, jestli sem vdana mam deti, jestli nejsem moc smutna kdyz tu sem tak jako sama (nasledovala nabidka odborne psychologicke pomoci :), jestli mam nake nemoci, kdo kdy v rodine mel naky nemoci... Pak me zvazili, zmerili, vycurali, zlakmusili a plice si poslechli a do krku se podivali. No asi to nebylo tak zle pac ty formulare orazitkovany mi nakonec dali. A me nachlazeni pry neni nic vazneho.

Pak sem sla do skoly a nikde nikdo takze sem tam byla zbytecne ale nakonec sem nelitovala pac u vchodu si rozlozili jakysi mini stanecek naci studentici a pry ze snidane zadarmo. No jak je neco zadarmo tak to musim mit, ze, i kdyby to mela byt souprava na cisteni slonu... Takze kavicku a kroasanek a tim padem druha snidane. Dnes by ze me pani doktorka mela radost :)

Odpoledne atelier a... dostala sem prvni ukol - nakreslit situacku. Normalne uz se mi po tom Cadu zacalo styskat takze se uplne jako tesim az to budu delat. Aaa taky memoary sme resili a zitra... zitra mame jakousi prezentaci kratkou ci co a ja TAKY budu neco rikat tak mi drzte palce.

No jeste to neni uplne vsecko ale uz se mi nechce. Takze konec.

6 komentářů:

baarita řekl(a)...

pokojíček vypadá sekácky! Prostírání jsme tu se spolubydlící hnedle poznaly...parádní ukázka improvizace. :) A tak si kup více sad, ne?... když už v ikei nemaj koberečky :-) a drž se od rýmy daleko.

Vrátnej... no co! řekl(a)...

Bubliny na podlaze jsou bééézva. Typicky Typ-Typické.

D'ave řekl(a)...

Ejhle, úplně dášašovsky "spoon"tánní projev... Pozemní prostírání: pět hvězdiček! Chybík by určitě smekl punčochu...

hanka řekl(a)...

Sak to kolo pod stolem JE koberec :) Hih, tak velky prostirani se nedela...

Vrátnej... no co! řekl(a)...

Jen aby se nesmekla punčocha i s chybíkem - Je prostírání protiskluzné, nebo po ránu poskakuješ pokojem jak Indiana Jones?

hanka řekl(a)...

takove jakoby gumove a tutiz protiskluzne... mam to promysleny, neboj :)