čtvrtek 16. října 2008

Tyyyyden

Jeste mu neni konec ale uz ho shrnu. Pac sem se dlouho neozvala a vam uz se urcite styska, ze.

Udalost pondelni. Normalne poprve co sem tady na kolejich sem prala. Nahodou, je to akce velmi dobrodruzna... Nejprve objevit pradelnu. Ja vedela ze tam nekde je, ale ne a ne ji najit. Takze vyprava na l'Accueil neboli prijem a se zeptat. No nerozumela sem ani slovo ale pan byl hodny a nakreslil mi planek podrobny se vsemi schody do jednoho a tak sem to nakonec nasla. Sou tam dve pracky a jedna susicka a nikde zadny navod jak to funguje. Ale tak ja jako chytra holcicka sem si vydedukovala ze ty skvirky tam budou na nake penize nebo tak neco. A jo! Je to na zetonky ktere si koupite... kde jinde nez ne l'Accueil. To mi to jako nemohl rict rovnou? he? Takze koupit zetonek, zjistit kam se sype prasek a uz se to motalo. Pak uz to jen ctyry dny schlo :)

Udalosti uterni. Prisel mi dopis ze pry si muzu prijit pro svou novou bankovni kartu, juch. Zaroven sem v te dobe resila problem ze mam mesicne platit dve eura za vedeni uctu a pritom na nem nic nemam a dokud mi nevyridi CAFskou zadost tak ani mit nebudu tak sem z toho byla nervozni co se jako stane. No toz tak do banky sem sla a karticku dostala a pani za pultikem problem vysvetlila a ona ze mi ukaze jak se to dela, vkladat penize na ucet. A normalne kouzlo. Maji tam takovy jako inverzni bankomaty :) Vlozite kartu, zvolite moznost Vklad, reknete kolik chcete vlozit, vezmete papirovej pytlicek co tam po strane jsou, date do nej ty penizky a pak to cele hodite do cerne diry splachovaci. A je to. Vzapeti sem se dozvedela ze prvnich sest mesicu mam zadarmo. No a co.
Dalsi vec - taky karta. Poridila sem si upgrade pro svou studentskou karticku a to samolepecku s napisem SPORT a odtedka muzu chodit uplne na jaky sport chci kdy chci a tak (treba Arts du cirque :).

Udalostí stredecni je koupe jizdenek domuuu. Na Vanoce. Odjezd 20.12.08 a odjezd 9.1.09 Juch.

Dnes. Sem mela jit na obed se Sarkou do VIP sekce nasi menzy... A ona na to ale uplne zapomnela, tak sem tam jak trubka cekala aspon dvacet minut. Ale se nezlobim pac je nemocna a zmatena :) A taky me pozvala na caj a na buchtu co pekla a bylo to dobre takze vse odpusteno.
Jinak co se MEHO zdravorniho stavu tyce tak sem taky nemocna. Ale uz je to mnohem lepsi. Taky se ozyva me stare valecne zraneni - boli me prostredni kloub na levem prstenicku, chjo.
Vecer od deviti oslava Nikolinych (Nemka :) narozenin u nich na kolejich ale gardien nas o pul jedenacte vypakoval a tak vsici sli na Place de la Liberté - hlavni to brestske namesti co se kazdy ctvrtek vecer meni na shromazdiste opile mladeze - ale ja mam v patek na osm skolu a ono je to daleko a se mi nechtelo tak sem sla spat.

Teda na to ze se vlastne nic nestalo sem toho napsala vic nez dost...

7 komentářů:

h-czech řekl(a)...

Tě u'pe vidím, jak stojíš u nějaké poštovní schránky, křičíš česky "chci vložit dvacet euro" a pak do ní v igeliťáku hodíš onu sumu! :)) prej inverzní bankomat.. normální zlodějina naruby, kdy peníze odevzdáš sama. A první půlrok za to ani neplatíš .)

hanka řekl(a)...

Hej! Ty! :)

Hanka v řekl(a)...

Ahoj Hani,jeste jsem nevyjadrila svou podporu :) desne ti zavidim,tak si tam uzivej i za me:) tak me napadlo,na te fotce mas tu pazitku zasazenou do kelimku od jogurtu?!:)

h-czech řekl(a)...

to je slaby, vytvorit si dalsi profil, aby sis mohla pozitiv ne komentovat svoje prispevky .)

hanka řekl(a)...

To sou kelimky od pudinku z obeda :) A neni to pazitka alebrz trava a kapradi.
A diiik, ale ver ze obcas mam pocit ze teda neni co zavidet...

mgkm řekl(a)...

To jako že si můžeš jít zacvičit třeba na visuté hrazdě pod kupolí/kopulí cirkusového stanu? Nebo dokonce proskakovat nejlépe šipkou hořící obručí? No potěš!!!

hanka řekl(a)...

No asi tak nejak si to predstavuju. Mozna maji i nejake lvy?