středa 8. října 2008

CO SE NESTALO


tak fajn. pod tihou kritiky vam vse napisu. tenkrat jsem totiz napsal dva clanky za den a rekl sem pavlovi: "to sem se prehecoval ted, ale ted si dam tak dva tydny pauzu" a stalo se.tak zaver predminulyho tydne byl uplne krutej. celej tyden sem se poradne nevyspal a pak: patek sem vstaval o ctvrt na sest,jel sem do jeseniku,ale ve dve uz sem musel byt v hudebce. tata mi pujcil ponozky.takze od dvou do pul sedme hrani,pak presun do salu RCO kde sem zaskakoval ve swingbandu,sami dedci v nem,a hrali sme pro duchodce. ctyri a pul hodiny. zajimavy,vetsinou je to naopak,ale ted cim vic sem si dal stamprlicek tim lip sem hral. vedle me zaskakoval muj ucitel vraťa.


to je on. vrata je trochu nahluchly, coz asi zjistilo duchodcovske tanecnictvo kdyz zarval pres pul salu: "KURVA!" kdyz zjistil ze ma nachystany spatny noty. po tomto celodennim vykonu jsem se jeste zlikvidoval v restauracnim zarizeni .vycerpany sem dosel dom ve tri rano,a rano vstavat v sedm. a jeli sme s kvartetem historickym parnim vlakem ke 120 vyroci trate z jeseniku do polska nebo co. tak sme vzdycky v zastavce vylezli a hrali sme nejaky jezkovky a swing. kupecko pro nas +obcerstveni zadara. tak sme je nesetrili a hned klobasy a gulas a tak. po ceste zpatky šerák 11,šerák11,šerák 11, šlivovica, šerák 11 a tak. zjistil sem akorat v jedne stanici ze se neda mocit do krovi s lahvacem v ruce aniz bych si ho nalil do kalhot. navrat v jednu v noci. a rano vstavat pred devatou a zapas v pincu. a vecer do brna. segra slavila narozky,tak sme vzali dve flasky vina litrapůlovky.presne v osm hodin (bod narozenin) sme dojeli prvni flasu a pak druhou. no petka se zbombila fest,coz dokazala padem v tramvaji a na zastavce, ztezovanim naseho usili odtahnou vlecku

a hromadnym padem pred a na private.



















vsimni si ,ta bila noha na druhem obrazku je moje.no a jak sme byli v razi,tak jsme si povidali az do vecera, jenze znihceho nic slysime pred bytem rev,tak sme se podivali co se deje,a normalne,nejaci ctyri exoti provadeli raubirstvi nenormalne neobleceni. to bylo tak asi deset hodin vecer.



no hledeli sme asi jak ted ty. prehecovani z tohoto vyjevu jsme se domluvili, ze koupime urologicky caj a ve ctvrtek rano ho vykourime. Coz je ale nejhorsi,tak oslava narozenin mela byt az v utery. a taky byla. probihala dokonce naramne sofistikovane, losovali se capky naramne podobne tem na obrazku,kdo v nich pujde druhy den rano do skoly a bude v nich az do prichodu profesora. prohrala segra a jeji dve spoluzacky,od nas pavel,navic vyhral nejelegantnejsi klobouk. segra usanku,jedna kamoska siltovecku z parize,druha cernej klobouk plastovej kterej mel mara na vyhlasovani jihomoravske stavby desetileti. naramne sofistikovana akce byla az na to,ze sme si s sebou z posledni hospody odnesli i dvere...nechapu to. kdyz jsme mijeli dve vysmate cizinky, vse vysvetlilo slovo: accident... no,dosli sme na privat,kde jsme si vsichni uvarili urologicky caj, a jeden pytlicek jsme i jakserika vykourili.




Vsimni si co vsechno se stalo v kratkem casovem useku nekolika dni,takze jsem byl psychicky celkem narusen, ba se mi i trochu klepali ruky a mel sem vycitky. ale trochu sem si odpocinul a lepsi to je. zrovna ted mi vola pavel krchnak a rika mi ze budu zaskakovat se swingbandem s dedama aji 25.rijna. uz to vidim. "KURVA". dobry,no.jinak se prijdte podivat zitra hrajem s bigbandem a zpevackou koubkovou vecer v jazz tibet clubu. tak ted nevim co sem chtel,ale tak jako ted vam trochu tohlencto o deni na skole.




Tak zaprve maruska vam vsem vzkazuje at si trhnete nohou,ze nic kopirovat nebude,ze uz toho ma dost, vypadlo z ni ze by nejradsi jela krmit do mongolska jaky a opalovat se. a pak me prastila kladivem. vubec nechapu kde ho vzala... takze ja to prevezmu vsechno peclive okopiruju a podtrhnu zelenym a zlutym typltovacem. jsem ted jednicka tridy, jak je dasa hanka helca pryc. pocitam deckam priklady, hlasim se, dejva ucim jak spravne drzet lzicku na prednasce, káťu zase jak nabrat rizek propiskou. jenom vratu nemuzu chytit jak furt beha po strechach a do kazdeho komina krici: "joooooooooo."




Potom pazderkova se vdala a je pazderkova - dokoupilova.... dobra shoda jmen se povedla jinak. v atasu mame pazderkovou a whittmana. zdena chmel dela navrhy zastavek, a technicky overeni nebo co mu podepisovali : pazderova a wittner. zdena je na sve navrhy patricne hrdy,a proto nevaha na svou realizaci zastavky dat i svou fotku.




No potom jsme objevili pravé povolani ci koníčky nekolika nasich profesoru.



Tak treba vsichni sme hledeli, kdyz si drapal dotahl do auly obrovzkou truhlu a retezy. nechal se spoutat a zavrit do truhly a ukazoval nam jak se z toho dostane. Hruby zase prisel pozde na prednasku, protoze si ten den privydelaval jako zelezny zekon,tj. nechaval se prejizdet nakladakem a tahal v zubech lokomotivu,samozrejme v pruhovanych celotelnich plavkach. jinak jeho hlavni povolani je, ze sefuje novy vykop metra v praze,ma oranzovou helmu a zlutou relaxacni vestu. totiz reflexni. Stikar je zahradnik v monterkach a slamaku. Chybik si zase oblibil oblekani ala zlocinec,ale takovej ten profi co krade diamanty a tajne a necekane dostavani se ruznymi zpusoby do ruznych objektu. nejednou se nam spustil v aule 118 z podhledu. takto byl zatim dvakrat zachycen.

jo hruby jeste rad jezdi na harleji s takovou tou cernou nemeckou helmou.

Hej sem uz uplne zmohelnenej navic ted na me prihnil vola ze se de na pivo,tak ja valim za trictvrtehodiny bude vypotrtka. toz tak.jinak, mohelnik uz nebude na skole.....

4 komentáře:

h-czech řekl(a)...

Psychologie Vraťova "joooooooo" je mi jasná, když nabíráte řízky a víno vám kupuje Chybík za diamanty. Všiml jsem si, že na jedné z fotek, kde jsem čyřikrát na té oranžové kraxně v různých kloboucích, stojí ve tmě nahá Pazderová! Kdo první najde, má u Hanky lízátko.

hanka řekl(a)...

Kdoze nebude? Coze nebude?! A tak drobnym pismem poznamka pod carou?

baarita řekl(a)...

typltovač? :)

Vrátnej... no co! řekl(a)...

Jooooooooooo.