neděle 19. října 2008

Uz je tu zas

V patek sem musela vstavat casne zrana jeste za tmy (v sedm :) kvuliva skole. Normalne uplne zima bylo, venku se trava leskla námr... no... HODNĚ studenou rosou, a jeste v deset dopoledne mi sly oblacky od pusy.
Po vyjimecne dobrem obede v menze sem vyrazila objevovat krasy mesta a to predevsim Jardin des Explorateurs. No bylo to pekne obzvlaste pac se uplne nadherne vycasilo a tak (normalne chvilema mi bylo i horko a to sem na sobe mela jen sest vrstev!), ale rikat tomuhle krovi BOTANICKA ZAHRADA je myslim tak trochu ostuda. Stydte se, Brestane! A jedte se podivat na Květnou do Kroměříže :)


Mimochodem tohle je pamatnik "Obetem azbestu"


A kdyz sem rikala dira na lod predstavovala sem si nakou vetsi...



V podvecer kurz frnacouzstiny. Uz mam celkem tri, rikala sem vam? No tak to rikam ted. Mam. A tendlecten docela dobrej, v me soukrome hitparade zaujal druhe misto.

No a vecer velky svatek u Tiphaine, Elsy a... a... tu treti si nepamatuju pac neni od nas. Ale taky tam bydli. No dobre dobre to bylo, uplne fakt kupa lidi papu piti vseho proste. A seznamila sem se s tema trema devcicama francouzskyma co u nas byly minuly semestr, tak sme si pokecali cesky :) Treba sunkova... nebo dobze... a tak. Akorat konec neradostny pac na nas normalne prijela policie za ruseni nocniho klidu asi a musi se zaplatit naka pokuta. No ja je nevidela, byli jen dole, ale Elsa z toho byla dost nestastna tak je to zrejme pravda.

V sobotu jsem dloooho spala a pak trochu uklizela a tak ruzne vsecko mozny delala a odpoledne sem se rozhodla ze na praci kaslu a jedu na vylet. Vydala sem se podivat na mestecko Plougastel coz je nedaleko a jezdi tam mestska. No teda celkem zklamani z vyletu, nemaji tam prakticky nic zajimaveho. Hm. Docela pekny kostel ale kdyz sem vlezla dovnitr vydesily me barevny tramy. Pak maji muzeum jahod :) ale to bylo zavreny. No a to je tak vse. Tak sem se aspon prosla kus na jinou zastavku a jela zase zpet.




Neděle ve znamení práce a nic než práce :(

2 komentáře:

baarita řekl(a)...

no ta zahrada...! ostuda :)
kostelík sobotní se mi náhodou líbí moc.

hanka řekl(a)...

Nelibi, ver mi. Uvnitr ne...