sobota 6. září 2008

Ouessant...

A jsem zase zpet :)
Takze vylet na ostrov probihal nasledovne:
Musela sem vstat nekrestansky brzo a dostavit se do pristavu kde nas nahnali do lodicky jako je tahle


A pak sme pluli a pluli a ja spala takze zadne zazitky nemam... Pak sme pristali a se vybatolili na breh, veci nam odvezli kamsi pryc a my nasedli na kola a pekne vlastnimi silami se dopravili do kempu.
No a pak cely zbytek dne sme jezdili sem a tam po ostrove aspon dvakrat sme ho cely objeli a me bolel zadecek (ja mu tak rikam :) a do toho v jednom kuse docela krute prselo. Zadna sranda teda. Bylo to spojene jakoze s vykladem o tom ostrove z nakeho geo-ekologickeho hlediska ale z toho sem samozrejme zase nic moc nemela...

Vecer sme pak meli takovou party, proste so hodne jedlo a pilo a vsici se tak jako vic seznamovali. Kazdy mel za ukol privezt s sebou nejakou specialitu z jeho rodneho regionu takze tam byly ruzne dobrutky ze vsech koutu Francie.

V patek dopoledne sme sli kreslit. A to vam byla sranda... to se mi uz asi nikdy nestane... ale kreslila sem tam ze vsech nejlepe a ty me vytvory byly jakoze docela vazne obdivovany :) No ono se neni moc co divit, vetsina z nich asi neco takoveho zkousela vubec poprve, pani Zemankova jim tam musela vysvetlovat veci jako kde je horizont a jak funguje perspektiva a tak. Ale stejne, pocit dobry...

Odpoledne nasledoval pruzkum ostrova. Zase. Ale tentokrat tak jako samostatne po skupinkach. Kazdy mel asi sledovat neco jineho, nake jevy a tak. My meli na starosti budovy, takze sme projizdeli jednotlive pidivesnicky a koukali kde jako maji domy typicke a kde netypicke ale stare a kde uplne nove. No dobry no :)

No a dnes uz si tam vsichni jen tak smudlili do zapisnicku vysledky toho sveho pozorovani a kreslili jak vypadaji ty domecky a tak a pak se to tam vsechno zabalilo uklidilo a mohli sme jet zase domu.

Takze celkove pocit dobry, ostrov je nadherny, akorat toho deste by teda mohlo byt mene. Co se komunikace tyce tak... no... kdyz se vsichni hooodne snazime tak to nakonec nejak jde.
Jeste par fotek na zaver a koncim, uz sem toho sesmolila dost :)




2 komentáře:

baarita řekl(a)...

A kde je moje kozenka? :)
Jinak teda ježdění na kole v dešti ti mnoho nezávidím....

hanka řekl(a)...

Kozenku ti poslu soukrome, to je podpultove zbozi...