pátek 13. března 2009

Londynskocestovatelske minihistorky

Uz vite kde vsude sme v Londyne byli, fotky jste videli, ale co jeste nevite - jake bylo cestovani...

CESTA TAM
Vsecko sem mela predem nachystany, batuzek sbalenej, to aby se nic nemohlo pokazit. Ani na obed sem ten den nesla pac pred jednou mi mel jet spesl Navette minibus na letiste. Ze skoly doma ve 12.20, prehodit veci, namasirovat lytka a vyrazim at vsecko stihnu. Mela sem hroznej strach ze mi ten bus ujede, nepojede, na mavnuti nezastavi... pac jiny zpusob jak se na letiste dostat pro nas bezaute neni. Leda mestskou do ctvrti Guipavas odkud je to na mape nedaleko ale silnice tam nevede, takze nakym polem bahnem cestou necestou.

Stepuju na zastavce pac jsem tam moc brzo a premyslim nad blbostma kdyz najednou me napadne ze mam v kapse od bundy svuj proti nasilnikovskej pepr-sprej a ze to na letisti asi neprojde. No jo ale co ted s tim kdyz vratit uz se nestihnu? Propasovat? To by me urcite prinejmensim zabasli nebo tak neco. Tak se nakonec pokradmu rozhlidnu jestli se nekdo nediva, peprak strcim do obalu od papirovych kapesnicku aby se nenachladil a schovavam ho v trsu travy za plotem.
...a ja si rikam: Treba tu bude az se vratim.

Tak tam cekam a cekam a cekaaaam a musim furt myslet na to jak kolem pred chvili projel normalni mestskej bus, ale na ty svy svitici tabuli mel misto obvykleho cisla a konecne stanice napsano jen Navette a ten muj minibusik uz tu mel sakra byt a nikde nic.
...a ja si rikam: A do haje. Ale v pohode, nakonec prijel :)

CESTA ZPET
Tak si tak sedim v buse na Lutonske letiste a cucim z okna na anglicke domecky, kdyz na jedne ze zastavek me zaujme jeden par... a tak cucim na ne. Jedna se o pana ve strednich letech, dobre obleceny s brylkami a malou pleskou, naky businessman asi + na prvni pohled takove pochybne individuum, mastne vlasy, na krku vytetovany velky stir a na prstech nake napisy, umolousana jeansova bunda a ne, neni to zena. Davali si takove nezne pusinky na rozloucenou, nacez ten starsi nastoupil do naseho busu a sedl si hned za me.
...a ja si rikam: pekne ho to v tom vezeni naucili a kolik penez mu asi dava? Jsem zla kdyz me napadaji takovy veci?

Nedavno sem cetla na netu ze spolecnost Raynair asi zavede placeni na zachodech v letadle. Jednu libru. A lidi si v diskuzi stezovali co ze je to za bordel. Pamatuju si, jak sem si pomyslela, ze co se me tyce at to klidne udelaji, pac jen blbec si nezajde na zachod pred odletem.
Jenze pak sem dlooohou dlouho musela cekat v odbavovaci hale a tak sem si koupila "bezednej" kelimek limonady a abych sve penizky nalezite zurocila tak sem vychlemtala aspon ctyry kelimasy spritu a coly. A ano, na zachod sem sla ale ono to nak nesacilo ci co a v letadle jsem se pak docela kroutila, nohy krizila a na neco jineho myslet se snazila.
...a ja si rikam: Muze cloveku prasknout mocovy mechyr nebo to vzdycky radej pusti? Pak sem se rozhodla to zaspat a funguje to.

Mozna se zeptate proc sem ted na ten zachod v letadle nesla? Fakt ze v kapse mi zbylo jedno jedine penny pomineme pac se preci jeste neplati :) Slo hlavne o to ze sem si samozrejme sedla k okynku abych se mohla divat na mala roztomila policka a domecky a auticka a kravicky a tudiz sem byla zabarikadovana. Na tech dvou sedadlech vedle me sedela jedna slecna. Ano, na obou. Musela i pozadat letusku o nejaky extra nastavec na bezpectnostni pas pac tim obycejnym se proste nezapla.
...a ja si rikam: Takhe teda skoncit nechci. Musim prestat jist cokoladu ;)

V minibusiku z brestskeho letiste se mnou jela naka holka me hrozne povedoma a sem presvecena ze letela se mnou tim samym letadlem do i z Londyna. Vybavovala se anglicky s nakym cinanem a vykladala mu jak se sem dostavala, kdyz letela pryc, ze pry jela mestskou do ctvrti Guipavas a pak se brodila nakym polem bahnem cestou necestou az na letiste.
...a ja si rikam: Heh, asi ji ujel autobus. A ne, pry ma rada dobrodruzstvi.

Peprak tam byl.

2 komentáře:

Vrátnej... no co! řekl(a)...

Jak se říka, nejlepší je sedět a držet...ovšem dvě sedadla a eště přetýkat do uličky, to už je teda síla!

baarita řekl(a)...

...a já si říkám: to znám! :) nejsme my sestry?