neděle 8. března 2009

Doubledecker




Mara, Hanka, Londýn, anglický dvorky. Viděli všechno, ba i víc. Počasí nic moc, asi normální Anglie. První červený, druhý modrý a třetí žlutý den na mapce:




Památky a důležitá místa jmenovitě tato: Kaplického nadtribuní, Kensington Palace, Hyde Park, Albert Memorial (šílenej kýč), Royal Albert Hall, Imperial College London (i se sváčou v místní menze), Natural History Museum, Science Museum (jen zdálky), Victoria and Albert Museum, nějaká Oratory, Harrods, rozestavěné Knightsbridge Residence (?), Hyde Park Corner, Wellington Arch, Green Park, Victoria Memorial, Buckingham Palace, Westminster Abbey, Big Beňák, Parliament, Buxton Memorial Fountain, Millbank Pier molo (plný odpadků), South Bank Route, London Eye (jako dobrý, ale drahý jak zlatý prase), Royal Nat. Theatre, Tate Modern (i kompletně zevnitř), Shakespear's Globe Theatre, správně mrakáčový City of London tedy i s Lloydovou pojišťovnou (Wiki info anglicky) a Okurkou Swiss Re Hq... a cestou zpět (stále první den, jo!) St. Paul's, Oxford Street, Marble Arch a kolem Hydu konečná.

Takovej první den je přizabil, nohy ukroutil a totálně vycucl. A to jen vše obešli, vstupy totiž šílěný pálky a Mara držgrešle nechtěl ani do Westminsteru.. Druhej a třetí turistický dny teda jen takový bloumání po městě s důchodcovskýma přestávkama na sednutí každou půlhoďku. Místa: Greenwich (každá půlka na jiný polokouli), mrakodrapový a obchodní centrum Nevím-jak-se-jmenuje, Millenium Dome (lidi se sem hrnuli na kolo X-Factoru, to bude něco důležitýho) a Vajco od Fostera; večerní Picadilly Circus a Leicaster Square ...a třetí den: náhodou Bridge of Aspiration, Čínská čtvrť, Trafalgar Square, fish and chips a doubledeckerem skoro zpět.

A byla to docela sranda, třeba celej třetí den spíš prohledávali odpadky, aby našli McD kelímek od kafé, dosbírali jich na kartičku šest a měli jedno zadarmo :) anebo že hned po zaplacení pokoje upadla noha u postele. Hanka taky chytala doubledeckery a letadla. "Dabldekr, dabldekr, letadlo, dabldekr, dabldekr.. kelímek, hmmmm ale stárbaxovej... dabldekr!" A v Hydu byli nejlepší psi, kteří se úplně urvale rachtali v kachním jezírku se zákazem psů. To bylo! A hlavně britší majitelé jsou moderní a pro aportovací míčky se neohýbají ale mají na to speciální míčkolapky.

Haf.

3 komentáře:

mgkm řekl(a)...

No, ten druhý (modrý) den, to je teda slabota.... 8)
Jinak obecně, milí bobánkové, začíná to být docela nepřehledné, jak brouzdáte po světě. Ale jo,jen si to vychutnejte! 8))

baarita řekl(a)...

! :-) no já nevím hanko, tahle vaše fotka je taky docela děsivá :P)) ještěže už tam na mě při otevření pastelek mrkl článek o Barceloně a ne vy :))) Snad těch fotek z Londýna ukážete víc!

h-czech řekl(a)...

Možná nějaký zajímavosti jenom..