pátek 7. listopadu 2008

stručné a výstižné

neboť jsem od přírody víc ukecaná, než "psavá", tak fakt jen stručně, záchytné body, jak se mi tu nádherně žije:) ne, fakt, teď to bylo poslední dva týdny opravdu akční:

!!luxusní kulečník: jeli jsme s Honzou do blízkého města na international evening - abend mit billiard. znělo to super, navíc jako správní erasmáci nemůžem na žádné z těch prozatímních 2 akcí chybět. sraz byl už v 7, to se nám samozřejmě nepovedlo, protože nám ujely dva autobusy, ale to je taky na dlouhé povídání.. takže jsme se v 9 dostali do Steinfurtu - a vůbec nám nebylo divné, že všichni z münsteru zrovna odcházejí.. no nic, kulečník už měli odehrátý, ale tak fotbálek a šipky... prostě příjemný večer s tím, že vlak nám jede v 11.. a závěr příjemného večera? Docela originální: přišli jsme na nádraží a vlak nepřijel. nevšimli jsme si v řádu jednoho písmenka, že to jezdí jen v pátek večer v tuto dobu, dál už nic nejelo. no nic, vrátíme se do hospody. hospoda zavřená, město vylidněné, bohatí studenti se vracejí z akce taxíkem.. no drahá sranda, tak si nežijem ani v Brně..



po tomto úspěšném večeru byl týden relativní klídek, nebo spíš takový pracovní, modýlky, nepochopené koncepty a skicky do atelieru a tak.. klasika..máme takového vtipného vedoucího, argument "proč? když člověk přijde k budově a zeptá se, proč?, je pozdě!" si budu už asi pamatovat do konce života..



ve čtvrtek dalšího týdne jsme si s Honzou dali po měsíci a půl konečně chvilku pokoj. Honza jel za bráchou do Drážďan, já jsem výletovala do Dánska a absolvovala jak kulturu v Kodani, tak halloween party v Aalborgu. prostě dovolená, nevím, jestli zasloužená, ale velmi příjemná. dokonce jsem byla po 4letech u moře



od nedělního návratu "ze světa" jsme toho moc nenaspali. zkrouhli jsme si čas přípravy na středeční kritiky, ale tak na to jsme nakonec všichni zvyklí.. kritiky byly "velmi" úspěšné.. prostě člověk nikdy neví, kam se hovor stočí.. ale tak zas úplný propadák to nebyl



no a teď se konečně dostávám skoro do přítomnosti. ve čtvrtek jsme se rozhodli pro zdravou věc, šli jsme k bazénu, kde jsme zjistili, že je zavřeno. no fakt nám skoro všechno vychází. ale co, spontánnost je architektům vrozená, takže nakonec jsme to stočili na výlet do Enschede - do Holandska. Máme to jen hodinu vlakem, takže jen tak na otočku. Každopádně městečko reprezentuje svoji zemi, takže coffee shopy, prodejny sýru.. jj, pěkný výleta večer - zas se pořádal international evening, tentokrát v "tradiční" čajovně. dáme tomu šanci. přijdem tam a pohled pouze na dvě organizátorky nás vůbec nepřekvapí. erasmáci jsou tady, zdá se, dost pasivní. no nic, dáme si aspoň čaj. nabídka vypadala výborně, v realitě měli však snad jen dva čaje, zelený a jablečný. vystavené domácí koláče byly pouze atrapy. no prostě stylovka, nevím, jestli na tyto erasmus akce nezanevřu.. mám??? nebo si zaslouží ještě další šanci?



ale pozor! novinka největší: münster má 300tis obyvatel a 600tis cyklistů - a právě těm jsme dnes rozšířili řady, máme konečně kola!! jsem moc happy!! vlastně glücklich:)

Žádné komentáře: