pátek 21. listopadu 2008

Jsem ve valce...

... a to doslova. Uz byly zmareny desitky zivotu. A kdo ze je vlastne nepritel?

Mušky Smutnice. Začaly se rojit na těch kradenych kytkach (no je jasne ze kazdy zlocin bude po zasluze potrestan :) a ja nevim co s nima. Vzdycky jako usporadam najezd a zamackavam je pres ubrousek. Fuj pokazde po nich zbyde jen zeleny flek. Jeste ze sou tak blboucke a nechaji se.
No ale je jasne ze todlecto nepomuze, pac je asi hlina u tech kytek prolezla larvickama a vajickama skrz naskrz. Tak sem hledala ne internetu a nasla spoustu "zarucenych rad" pricemz doma sem z uvedenych figlu mela jen cesnek tak sem ho napichala do te hliny ze jako uvidim jestli je to vypudi. Jo a taky zalivat nebudu pac maj rady mokro, potvory.
No dneska sem na cesneku nasla snusku novych vajicek. Takze mile kyticky sem prestehovala za okno a treba je zabije zima nebo tak neco. Ty musky, ne kytky, ty by to treba mohly prezit...

ilustracni foto

Mimochodem dnes se mi zdal hnusny sen plny obrich bilych cervu. Z ceho ja to asi tak mam, hm?

4 komentáře:

Vrátnej... no co! řekl(a)...

Ha ha, Nech brouká žít...

h-czech řekl(a)...

Ne, hmyz hnus. Takový malý potvory a otravný až fuj!! Jen to vymlať a to jsem jinak k přirodě mírumilovnej.

mgkm řekl(a)...

A nepomohlo by kytky (jsou to prece ty hyacinty, ne?) vyndat z kvetinace, vsechno pokne omyt, hlinu vyhodit, cibulky nechat do jara prezimovat v krabicce nekde v chladu a pak je znovu zasadit?
http://www.celysvet.cz/hyacint-vychodni.php. Ale pozor, ne aby te napadlo pouzit je misto cibule! 8)

hanka řekl(a)...

to je na me moc slozity...