čtvrtek 27. listopadu 2008

názornost modelů


bojujem s ateliérem. veškeré koncepty nejsou stále pochopeny. každou konzultaci doufám, že už snad tuhle stou variantu odkývne. ale nevypadá to, asi mají v německu jiný styl. a když už by to fungovalo, tak argument, že to už postavil nějaký "notoricky známý"(hlavně pro nás, chacha..) německý architekt před dvěma lety, je pak naprosto odzbrojující. prostě si nevíme rady, ale říkáme si - nejlepší nápady a invence přicházejí nad ránem. posuďte sami, hlavně to inovativní řešení zpracování a názornost pracovního modelu.

jen pro vysvětlenou: to dole je nafukovací balon..

bohužel už znám i výsledek tohoho návrhu, samozřejmě neprošel..

..tak jsem si postěžovala nad vlastní neschopností, ale snad oceníte tvořivost a spontánnost modelu.. a to ani neposílám fotku "v akci" - vůbec jsem to nemohla nafouknout..

jinak tato zpráva není úplně nejčerstvější, od té doby jsme měli další dva modely, ale ty vypadaly dost kultivovaně, honza udělal moc pěkný dřevěný.. ale ani ten se moc neujal - byl přece provedený ze špatného dřeva, bylo tam přece vidět moc kresby!

a co vy a modely?:P

8 komentářů:

h-czech řekl(a)...

Nesnáším modely. Heli, co to navrhujete vlastně? Mně se to blbě hádá z nafouknutýho balónu s papírem :) a pak něco ve dřevě :o Nesnáším vyrábění modelů.

hanka řekl(a)...

jeee.. kdybys vedela... jak ja ti ty modely zavidim! :)

helena řekl(a)...

tady jsou vyrabenim modelu vsichni uplne posedli.. ale zas maji fakt moc peknou "profi" dilnu, ne jak v brne - na koleni. navrhujeme budovu do byvaleho lomu, mela to byt skorepina zastresujici "zub/kapsu" v tom lomu..a ten balon - jen pracovni podpurna konstrukce, nevedeli jsme, co tam dat, aby to drzelo tvar..toz tak:) vy modely nedelate?

h-czech řekl(a)...

Ale děláme, true story. Do Vánoc musím usmolit 1:1 sporák a 1:200 parkoviště. Zábava? Hádejte.

D'ave řekl(a)...

Hlavne abys neprohodil ta meritka, svetovy trh s balzou by se razem diky modelu parkoviste 1:1 dostal do krize... u nas v atelieru se to s modely prilis neresi, obvykle postaci pudorysne schema, popripade maximalne vyryty model...(ackoliv, pravda, jsme jen urbanisticky atelier...:)

Vrátnej... no co! řekl(a)...

Kdo potřebuje model, když může mít realitu.... Výrej rulz!

h-czech řekl(a)...

Ten Výrej!

Kačii řekl(a)...

No vidite, my tocime filmy :) do toho trochu animace a model je hotovy. papir a lepidlo se mi jeste do ruky nedostaly. skoda :(