pondělí 11. května 2009

Parlament

Dnes jsme s Lukem jeli po škole do jednoho doporučenýho obchodu s modelářským matrošem (Loja das maquetas). Já modely dělám nerad (když to napíšu slušně), ale znáte to, když se kutil dostane v Hornbachu mezi regály se šroubkama, ne? .........Ráj :)



A tohle na obrázku je budova portugalskýho parlamentu. Desetkrát, patnáctkrát jsem jel kolem, vždycky si říkám Co to tak asi je?! A protože na schodech byla reklama na výstavu jakýhosi architekta, hodil jsme mincí, padl kotel a šli jsme na to. Kontrola všeho horší než na letišti, já jsem ale do spodního prádla nemusel.

Časově jsme příšli hodně naslepo, ale poamericku omylem byl plus mínus autobus trefen čas začátku prohlídky s průvodcem. Vypadalo to, že nás chlápek bude tahat od kresby k bustě, od busty k modelu a u všeho moc chytře mluvit, co se o tom naučil... ale! Prošel to s náma fakt drsně, hodinu a půl povídal a věděl víc než hodně. Všechno moc zajímavý. Osoba to na správném místě (představte si prosím Chybíka jako děkana). Škoda jen, že se nemohlo fotit. Úchvatné a vyčerpávající. Díky, chlápku!

Architekt, o kterým ta výstava byla, je Ventura Terra. Borec z drsných poměrů, co se vyšvihl a dostal za to i několik medailí a jenom po Lisabonu je všechno pořádný od něho.

1 komentář:

hanka řekl(a)...

kutil mezi sroubkama... to je neco jako ja mezi barevne roztridenyma rucnikama? :)