sobota 23. října 2010

konečně..

o ano... včerejší půlsemestrální kritiky mě v poslední době zaměstnaly natolik, že ani na pořádný jídlo nebyl čas... thx god za Lídla a levnou mraženou pizzu :) tak tedy... návrh domova důchudců (ano důchodců, nemusí se to tu jmenovat domov s pečovatelskou službou jak u nás) doplněný o hromadu veřejných funkcí situovaný nedaleko centra Stockholmu... vše o celkové ploše 6000 - 8000 metrů čtverečních :) stavební program je od začátku přesně! zadanej.. to je spolu s dokonalým kalendářem na půl semestru aťáku dopředu (co kde v kolik a s kým,) jedna z věcí co mě fakt mile překvapily :)



kritiky od rána do večera... ve dvou skupinách... pozvaných pár mimoškolních architektů a dojezd v hospodě iniciovaný profesorama :) a i v nejlevnější hospodě stojí pivo v přepočtu přibližně 3* tolik co u nás :) Malá ochutnávka naší práce: (co obrázek to jeden projekt)



Jednotlivý projekty se od sebe zásadně liší... ale jeden je všechny stejně výrazně převyšuje... :) Jakob je z Berlína, supr borec, neustále má americkej úsměv od ucha k uchu a už měsíc pracuje na své kostce...model 1:100 měl už i na první konzultace... a na včerejší kritiky donesl následující model. Konsternovanej hostující architekt prohlásil, že mu to spíš připomíná kriminál, než domov důchodců :) každopádně je Jakob borec... :)


vlevo dole, leží střecha plánovaného modelu... měl být skoro jednou tak velkej... a proč oranžová barva? :) sám Jakob neví... prý to bylo moc smutný, když to bylo celý bílý... ale model je to dokonalej... rozkládací všechny patra, schodiště výtahy... všechno tam má :) všechny tím odrovnal :) Příští týden, jedem s aťákem na tří dny do Malmö zaměřit jeden z prvních modernistických rodinných domů ve Švédsku... zaměřit kompletně, včetně detailů oken, nábytku, světel... a má nám to pomoct pochopit, že stavební detail není jen detail zaizolování eurookna montážní pěnou... tak se jsem zvědav. uvidíme...

Výlet do Helsinek za Peťou se  povedl :) krásný město to je... ale foukalo tam tak, že jsem si novou čapku musel koupit... na Senátním náměstí zrovna probíhala výstava United Buddy Bears - The art of tolerance... (http://www.buddy-baer.com/united-buddy-bears/world-tour/helsinki-2010.html) každej stát tu má svýho medvěda... jen nechápu co jsme komu provedli, že zrovna ten náš vypadá tak jak vypadá... zhodnoťte sami :) 


..slovenskej medvěd možná dopadl ještě trochu hůř.. :) chudák má na břiše Bratislavskej hrad, na prsou Husáka, Štefánika, Cyrila s Metodějem a ještě další významné slováky a na zádech heraldickou sbírku :)

Včera tu napadly první 2 cm sněhu a statečně se držely až do večera... ale nic dlouhodobýho z toho zatím nekouká... pod nulou je jenom občas...

Howgh!
Pepek

3 komentáře:

h-czech řekl(a)...

To je aspoň organizace, co!?

PRISON 2050 řekl(a)...

Niiiiice :)! Tvud domov duchodcu se koukam hodne rozvinuj od te hmotovky co jsi mi posilal :) *thumbs up*

Kiwishrimp řekl(a)...

Pepku, a ktery z tech projektu je od Tebe?