neděle 3. října 2010

Jedeme na výlet!

V pátek jsme se rozhodli, že někam pojedem. V sobotu jsme se rozhodli, že to bude Graz. A v neděli jsme se rozhodli vrátit...

Ale pěkně popořádku. V sobotu ráno se ukázalo, že patříme k takovým těm co nedokážou vyjet včas a start výletu se nám tak trošku posunul až na odpoledne. Ale co už, stejně jsme byli nakonec i tak uťapkaní víc než dost. Před odjezdem jsme ještě zvládli napsat Barči Štefkové (jojo, ona tam teď studuje jakoooo) a ta nám nabídla přespání a tak se z výletu jednodenního rázem stal výlet dvoudenní. A to bylo fajn. Barča nás protáhla městem a to nejdůležitější nám všecko ukázala, Kunsthaus a Aiola Island a centrum a vůbec. A jako na potvoru ten den měla být v Gratzu muzejní noc a že všecky muzea zadarmo a koncerty a tak, no jak to tak na muzejních nocích bývá. Ale nakonec se ukázalo, že zadarmo znamená za třináct euro a koncert na kterej jsme přišli nezačal. Jen si tam ten chlápek v černém, místo aby hrál, četl v partituře. Asi zase nějaký umění nebo co.

V neděli pak ještě trošku pocourat po městě a hurá na výlet ve výletu (taková podmnožina jako) se kouknout na bytovku z archiwebu a pak asi čtyřicet (?) minut za Graz na kostel od Hundertwassermana a na Lipicánský kůňata (To bylo pro mě. Jsme se očuchávali).

Úplně jako vydařenej byl, výletník jeden.





Výhled na město ze Schlossbergu a Mara kanonýr.




Z chovu slavných Lipicánů.


P.S. Barče velký dík.

1 komentář:

h-czech řekl(a)...

A to okno barevný bylo úplně nejlepší!