neděle 7. prosince 2008

Mesrine

Tady je to naaakyyy mrtvyy... :( Co je to s vama vsema? Maro? Dášo? Helčo? Miro? Odpovezte!

No nic. Takze chvilka s francouzskou ne zas tak vzdalenou historii a zaroven pozvanka do kina - Mesrine!
Byla sem predevcirem na prvnim dilu. A jako jo, dobry. Sice sem nechapala uplne vsecko, ale to bych tak nak prirkla te jazykove bariere :) Jinak hrozny krvak, slabsim povaham nedoporucuji.


Jacques Mesrine, nejslavnejsi francouzsky gangster (o kterrem jsem mimochodem az do ted neslysela ani... ani), nekompromisni, agresivni rvac. Navzdory tomu se choval jako gentleman a okradal jenom ty, kteri meli skutecne penize, at jiz legalni nebo ne. Diky tomu se mu prezdivalo treba Robin Hood parizských ulic. Mnohem znamejsi je ale jako Verejny nepritel č. 1

Mesrine casto menil svou podobu, provadel neuveritelne drze kousky - loupeze, uteky z vezeni. Casto byl videt i v televizi a rozhovory pro Paris Match jsou dodnes legendarni. Byl synonymem anarchisty, ktery si dela, co chce i navzdory systemu. Vlade i policii se vylozene vysmival.

Proto, kdyz jej policiste nakonec znovu vypatrali, nesli na Mesrina s pouty, ale s nabitymi zbranemi. Kdyz 2. listopadu 1979 stal na cervenou, byl obklicen ozbrojenymi muzi a popraven dvaceti vystrely. Konec.
neoficialni text nedistributora


Žádné komentáře: