neděle 6. února 2011

...a vrátím se.


Jak jsem psal, jsem v Chorvatsku. Letěli jsme sem z Vídně s přestupem v Záhřebu. Na to, jak je to tu ubíjeno cestovateli, nechápu, že se naopak do Záhřebu nelítá přes Dubrovník.


Je tu opravdu moc hezky. Je to taková ta klasická ikonická podoba pobřeží s pláží nebo starodávným městem, tou oblohou a slunkem, co vám přepaluje fotky a zaostřuje hrany domů. Ty barvy! Jedenáct stupňů je taky supr, ale každej to typicky podcenil a polovina je nás nachlazená.


Jsme na workshopu spolupořádaném londýnskou AA. Ale hned musím upozornit, aby si to někdo jako neidailizoval! Chybí nám tu polovina profesorů, co to měli vést, a občas něco zaskřípe.


Chtěli jsme to i kvůli tomu úpně zabalit třeba druhej den, odletět domů a vytáhnout z AA zpátky nemalý peníze, ale je to složitější. Přišli bysme i tak o dost peněz, vlastně asi o většinu. To jsme tak pochopili časem všichni a hledáme si každej pozitiva. Celkem nás tu je 25 blbců, co si myslelo, že no jó jako "Chorvatskooooó", "AA London" a "workshop" a tak dál a že to celý musí být supr. Nemám rád úvozovky kreslený do vzduchu, ale po prvních dnech se to tady navykl dělat každej. A taky sedět s nohou přes nohu. A jíst búrek, kterej je tu fakt o dost dost lepší než u nás.


Od nás je tady Holc a Janic a z Vídně ještě dvě holky a jeden kluk z Akademie. S tím bydlím, je docela potichu, ale to mi asi vyhovuje.


Včera v polovině bylo takový sympozium. To se fakt moc povedlo, mám z toho dobrej pocit. Kdyby bylo úplně na začátku, tak nám nikdo ani nic nemusel zadávat a z nadšení pro věc bysme makali a zkoumali sami od sebe.


Ve čtvrtek šlo městem procesí, velká sláva, ulicema se skoro nedalo projít kolik bylo všade lidí najednou.


Jde to.

4 komentáře:

Milan Domkář řekl(a)...

chvilku jsem o tom workshopu taky přemýšlel, ale těch peněz bylo fakt moc...

h-czech řekl(a)...

bylo, ale scholarship i příspěvek ze školy to srazily tak na třetinu

baarita řekl(a)...

bůrek je na samozřejmě na balkáně co? NEJLEPŠÍ :)

TÁŇA SOJÁKOVÁ řekl(a)...

jee decka, vsecky vas tam pozdravuju! Ve Vidni mame taky 15 stupnu a modrou oblohu, ale Dubrovnik je Dubrovnik, zavidim:)