sobota 4. července 2009

Výlet do Porta a Coimbry

Ve čtvrtek před polednem jsme se vlakem (€19) přesunuli do Porta a 24 hodin jsme ho procházeli, projížděli, projedli a propili. Hlavní bod výletu samozřejmě byla Casa da Música (info 1, 2 a 3) od OMA:


...která rodinnej dům vůbec nepřipomíná.

Zmateně jsme jeli autobusem do centra a oběhli všechny památky - maj to tam sice vše ve svahu, ale na pětníku. Zásadní a pro nás příjemná věc byla opravdu 24-hodinová jízdenka na všechnu MHD za €3,85! (V předraženým Londýně se po půlnoci už dál nesvezete a stojí dvakrát tolik totiž, fuj bléééé!)

Hanka mě zatáhla do nebezpečné čtvrti a našli jsme tam dobře levný ubytování (pokoj za €25). Ráno už čtvrť nebezpečná nebyla, hned u dveří jsme posnídali, nakafili se a pokračovali městem po historických zbytcích a nakonec muzeum moderního umění od Sizy (na fotce v pozadí):


Bysme málem zapomněli na důležitej černej puntík pro Porto! V noci v devět deset centrum naprosto vylidněný až hamba! Portskej Svoboďák před desátou:


Most skoro od Eiffela je pecka a s tím světlem, co jsme chytli, to bylo jako jo!:


Z muzea moderny:


..a poslední z Coimbry: (tu jsme v pátek odpoledne jen procourli)


Dodatek: Hanka mi našla nový boty, potkali jsme babku, co rozuměla všemu, dabéra z Happy Tree Friends a novomanžele na svatební cestě vlakem - na jídlo měli samozřejmě lasagne v igeliťáku.

1 komentář:

baarita řekl(a)...

fotka s medvědem je nejvíc! :-)